💰 Зарплаты в IT в первой половине 2024: по городам, специализациям, языкам и компаниям → подробнее

Programátor v Xored

Местоположение и тип занятости

Прага (Чехия)Полный рабочий день

Компания

Company that helps developers make the most of investment in development tools, platforms, and rich client applications

Описание вакансии

Условия работы

Pro začátek – co nepožadujeme:

Není pro nás důležité, jestli znáte Javu, C#, atd. Jde o to, že zřejmě neznáte Fantom, ve kterém také možná budete programovat. Kromě toho, jestli ovládáte Scalu nebo Clojure na pokročilé úrovni – jsme připraveni vás přijmout i bez pohovoru.

Není důležité, kolik různých technologií jste již v praxi používali nebo znáte. Samozřejmě, takové znalosti se vám při práci hodí, ale ještě jednou – není to nezbytný požadavek. My technologie vytváříme, a ty, které nás zajímají, určitě ve vašem životopise nejsou. I když, pokud jste jedním z autorů něčeho významného a/nebo všeobecně uznávaného, jako například Hibernate, Maven, Spring Framework nebo Eclipse – jste přesně ten, koho hledáme, a přijmeme vás bez jakýchkoliv debat.

Je nám jedno, jestli máte vysokoškolské vzdělání, nebo z nějakého důvodu ne. To neznamená, že bychom najímali nevzdělané lidi – v naší firmě pracují i kandidáti věd – ale ještě jednou: vysokoškolské vzdělání mít nemusíte.

Co je důležité (požadujeme):

Znalost principů programování. Citovat Knutha nemusíte, ale kapitoly z nějaké klasické literatury, jako je „Algoritmy a struktury dat“ by pro vás neměly být ničím novým.

Hluboké porozumění objektově orientovanému programování a designu. Než abyste nám vyprávěli o designových vzorech, radši nám ukažte nějaký pěkný design.

Zájem o nové věci, ale bez fanatismu. Pokud si myslíte, že Java nebo C# jsou vrcholem evoluce současných programovacích jazyků, asi se do naší firmy nehodíte. Pokud si myslíte, že zásobník J2EE nebo ASP.NET jsou to nejlepší na světě, uvěříme vám, pokud nám to dokážete srovnáním s alternativními zásobníky. Jestli jste se nikdy nezajímali o Cloud, NoSQL, highly scalable architekturami – je to škoda. Prostě nám povyprávějte o něčem novém, zajímavém, co má praktický smysl – a určitě najdeme společnou řeč.

Schopnost činit a ne jen mluvit. Ukažte nám své výsledky. Řádky v životopisu nás nezajímají. Programátoři vytváří věci, které někdo používá. Doufáme, že vaši práci je možné si vyzkoušet (produkty), prohlédnout (open source, studentské práce), nebo si o nich alespoň přečíst na internetu. Jestli na celém internetu nejsou žádné stopy po vašem kódu, upřímně – jaký smysl vaše práce vlastně má… Mimochodem, zajímavý článek nebo nápad se také počítá.

Co nabízíme:

Zajímavou a rozmanitou práci v oblasti tvorby nástrojů pro projektanty a modelování (zde je více technologie Java a zásobníkových technologií Eclipse). Pro fanoušky emerging technologií a programovacích jazyků tu máme projekty v jazyce Fantom, projekt využívající CouchDB, atd.

Možnost být součástí celosvětového procesu vývoje software, a díky tomu mít přehled o všech současných trendech, vývojích a výsledcích v oblasti projektování.

Jistotu, že výsledek vaší činnosti budou používat, pokud ne desítky tisíc, tak alespoň stovky lidí po celém světě.

Jsme otevřeni všemu novému a nejsme omezeni žádnými technologickými požadavky od nějakých středních manažerů. My manažery vůbec nemáme, na všech úrovních i odděleních jsou pouze inženýři. Takže můžete klidně nabízet řešení, technologie a nápady na zlepšení. Profesionální růst ve firmě je omezen pouze vaším talentem.

Jsme stabilní firma se střednědobými (12-18 měsíců) smlouvami se světovými lídry v oblasti IT a volnými vlastními prostředky, což nám pomáhá k firemnímu růstu i vývoji vlastních produktů s časovým horizontem okolo jednoho roku.